Štajerci.si Štajerci.si
xŠtajerci.si

Biografski leksikon predstavlja osebnosti, ki so s svojim delom vplivale na vsa področja življenja v vaseh, mestih in pokrajini. Zbirka imen raste in se dopolnjuje, tako da nikoli ni dokončna.
Veseli smo predlogov za uvrstitev novih osebnosti v leksikon. Pošljite jih na stajerci.si@mb.sik.si ali nam jih posredujte preko spletnega obrazca.

Pogoji uporabe vsebin
GABRIELLE Barbara
Foto: Branimir Ritonja (Vir: arhiv knjižnice)
Galerija slik

GABRIELLE, Barbara


Rojena: 
24. januar 1974, Ljubljana
Umrla:  ,


Kraj delovanja: Rojena v beli Ljubljani daljnega 1974, odrasla v pomurskih ravninah. Ko jo vidiš, te navdahne. Ko jo slišiš, te objame. Čutna. Subtilna. Hudomušna. Nabrita. Igriva. Vendar disciplinirana. Urejena. Tako v besedi in sliki. Ki jo uokviri iskrenost. Vsa je v glasbi. Vse je bilo in je zanjo glasba. Piše in/ali uglasblja.
Izvaja resno, ljudsko, otroško in avtorsko pesem. Samostojno ali v zasedbah z uveljavljenimi slovenskimi glasbeniki po Sloveniji in tujini. Soustvarja glasbeno - gledališke svetove z različnimi umetniki, pesniki, glasbeniki, igralci. Bila je članica Opere Maribor, skupine Tri Gabrielle, Slovenska gruda in drugih skupin. V dolgoletnem plodnem sodelovanju s Petrom Andrejem.
S Tur(m)istiko hodi skozi vrata skrivnosti, v svete, v gozdove povite prostore, poje na pohodih za skupine ljudi. Vsa je povezana in v stiku z zemljo, od koder črpa velik navdih.
Njene pesmi so predvsem ženstvene, saj je povsem zlita s svojo naravo, ki jo skozi pesem lahko neomejeno diha.
Zelo je v čutenju z otrokom. Svojim notranjim in slehernim. Kot mama štirih otrok je občutena svetovalka in podpora vsem. Zato veliko prepeva otrokom in za otroke. Neomejenih starosti.
Ko jo srečaš na ulici mimobežno, jo odneseš s seboj. Njen širok nasmeh ali globoko, ganjeno srce. Ko jo slišiš, dobiš delček nebes.
Posebna ženska. Poseben obraz. Tako zelo odprt za ljudi, da želi le nahraniti, zvok pa je orodje, da s svojim čudovitim glasom povije in zaceli vse, kar na intuitivni poti srečuje.


Albumi

Tolažba za raztresene bisere (Slovenska gruda), 2013
Zvezdnate, pesmi za otroke 2011
V roki, 2005
Erosija, 2001


Literatura
 
Gabrielle, B. Lasten prispevek za spletni biografski leksikon Štajerci.si (arhiviramo v Mariborski knjižnici).
 

Izdelava in oblikovanje Qualitas
Strani so vzpostavljene na platformi WebTool 4.5